-

Nu har jag lärt mig att föra över bilder från mobilen till datorn!!!

Först har vi två
bilder från den underbara vinterpromenaden Mickan och jag tog med hundarna i måndags (?).

Ålstensängen





Alviksvägen





Dagens joggingrunda startade på F&S Gärdet och bar sedan iväg ut på ängen vid Kaknästornet, ner mot djurgården, fast ändå inte, och runt vid djurgårdskanalen (?) Sjukt fint var det i alla fall att jogga runt i det vackra vädret och den friska luften. På vägen hem möttes vi av en väldigt stark och jobbig motvind. Men kämpar som vi är, stoppade den oss inte.

Efter stretching och ombyte bjöds det på fika, frukt, bullar, peppisar, tee, mjölk mm.

mingel fika




gott och trevligt





Vet att det är många där ute som inte läser Blondinbellas blogg men ändå vill veta vad hon har för sig. Någon? Any way, läste igår på hennes blogg att hon ska vara med i LETS DANCE, ojojoj det här kan bli kul.


Den här affischen satt vid tuben ute på Gärdet




Nej nu ska jag powernapa, eller i alla fall försöka, eller kanske städa först. Sen blir det dusch och vid fem kommer mina hjälpnissar hit för att fixa fint inför ikväll! Ska försöka hinna uppdatera en gång till med lite bilder på vad som försegås här hemma, meeen om jag inte hinner så... GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA<3




-

Kom nyss hem från morgones springrunda. Tack Mickan för sällskapen! Milen nästa år ;) ? Har lite bilder på mobilen som jag ska försöka fixa över till datorn och sen blir det bättre bloggande!

NYÅR NYÅR NYÅR!

Onsdag 31 December

NYÅR   NYÅR  NYÅR (snart)

Så har man
suttit vid datorn i typ två timmar, sista gången man loggar in fungerar det sååå klrart. Vaknade av pipet från tvättmaskinen halv åtta, niiice! Bloggen har självklart inte funkat vilket Mickan och jag konstaterat x-antal gånger.

Hinner inte skriva
så mycket som planerat, 12an går om tio in, men nu ska Mickan och jag iväg till Gärdet och spring av oss. Sen blir det hem, städa det sista, pynta de sista, fixa, duscha och göra sig fin.

Nej nu måste
jag rusa (ööh lite typisk Blondinbella replig?) hörs sen!



kvällens klänning


julklappar

Än så länge har jag inte tröttnat. Lika spännande som det var för tio år sen var det i år att öppna presenter.  Här är några av mina bästa klappar...


Från min barnvaktsfamilj fick jag en bok och ett presentkort på Espresso House





En klocka av mamma och pappa




En resa av mamma till Manchester och
OLD TRAFFORD, i samma veva ska vi spendera några
dagar i London. Längtar till påsklovet!





En snygg och smidig sminkväska från FACE med lite smink





Av Oskar fick jag första säsongen av Gossip Girl






Av mamma och pappa ett par WESC - lurar





Av pappa en ny mobil






Av Catti fick jag ett skit snyggt armband som hon har gjort själv, <3





TACK ALLA FÖR ALLT!

Tisdag 30 December

Näst sista dagen på 2008, kanske ett lite mer "Stockholmskt år" med tanke på 080808. Any way än så länge har jag promenerat runt lite med Bamse och sen frisören vid tio. Efter frisören sprang jag runt lite i Västermalmsgallerian och köpte lite prylar. Nu har jag precis käkat lunch och funderar lite på hur allt ska skötas imorgon...

Idag måste jag
städa inför NYÅR (!) och så ska det handlas mat också. Om drygt tio minuter börjar HSM 2 ( High School Musical) som kommer stå på här och efter det One Tree Hill, viiiilken eftermiddag!

-

Synd synd, skulle ladda över lite fina bilder från promenaden men det funkade inte. Får sitta och klura lite med det där sen. När jag kom hem han jag se sista tio minuterna på HSM som gick på tv. Sen åkte pappa och jag och handlade middag.

Nu sitter jag och kollar på slutet av One Tree Hill. Vid halv sex kommer Lisa och Björk hit då ska vi börja laga t-t-taacos. Nej nu måste jag hoppa in i duscha!

-

Tränat med Sofie, det var niiiice! Snackat med Carro som nu är hemma från USA, välkommen hem! Har precis slängt i mig lite lunch och ska nu traska ner till Ålsten för att gå en vinterpromenad med Mickan och hundarna.

Vid fyra ska jag iväg och handla lite mat med pappa, ikväll ska Björk, Lisa och jag laga TACOS, mums! Just de, har också bokat klipptid tills imorgon 10.00!

SEE YAA

Måndag 29 December

Skönt med sovmorgon, somnade framför Sagan om ringen och vaknade inte av Pernillas två samtal, någon var trött igår.
Idag ska Sofie och jag träna på F&S vid 12.

Andra planer för idag är att börja städa här hemma inför nyår och boka tid hos frissan. Ikväll ska jag leka med Björk och Lisa, blir middag och sen chill i grillen.

stolt syster

Stolt syster som saknar sin bror. Han är som sagt iväg och spelar basket i USA, duktiga lilla putte. Följer dagligen bloggen där Oskars coach lägger upp bilder och skriver om dagarnas händelser. (Den finns att läsa på www.alvikbasket.nu och sedan under HU18 i Orlando)

Idag låg bla den här bilden där, Oskar till höger , HEJ ALVIK!


-

Annars idag då...

Sofie och jag simmade runt lite i Åkeshov, Catti var hostis men ville gärna fika efteråt, så det gjorde vi. Sofie och jag åkte till Vällingby, kollade lite på H&M, MQ och i K5, ingen shopping bara titta. Vid fyra satte vi oss på ett fik med Catti. Trevligt trevligt, och de bästa av allt var att hon hade en lite julklapp åt oss. TACK CATTI!

Tänkte lägga upp
lite bilder sen på den fina presenten och några andra från julen. Ikväll blir det chilla hemma, är super trött efter en tidig morgon och allt simmande.

SPÄNNANDE SPÄNNADE BILDER KOMMER SEN

-

Ankan igår var riktigt god. Till hade jag fixat ugnsstekt potatis och mamma hade gjort en skit god granatäppelsås till. Avslutade dagen med en bio, såg Twighlight. FY FAN VAD BRA! GRYM






(Detta inlägg är dedikert till Geraldine F. Hassler och hennes tidigare kommentar)

Söndag 28 December

Vilken härlig dag, lalalalaa lalalaaa! Har kört runt någon timme här i Bromma med mamma. Vi körde på Västerled och Alviksvägen. Susade förbi Mickans hus några gånger och upp mot Aba. Det gick bra men måste tänka på att verkligen hålla 30 när det är 30, mamma tycker jag kör för fort när jag kör 32....

Annars tog jag
morgonpromenaden med Bamse för att piggna till. Det var jätte uppfriskande och inte en kotte ute. Vid 13.00 ska jag simma i Åkeshov med Catti och Sofie. Kan inte komma på när jag simmade där senast, typ 8an kanske?

Idag har Benjamin
namnsdag. Eftersom jag har legat begravd i Björn Gutafsson dvd:n nu ett tag kom jag direkt att tänka på: Benjamin, fyra av fem toasters (toasts?) , kanon kul!



-

Kom nyss hem från stan. Skulle ha åkt in med Rebecca men hon var sjuk så blev en runda på Söder och fika på Espresso House med Gerald.

Nu sitter jag
och kollar på Lila Jönssonligan på 3an, ska börja fila på mitt CV snart. Min barnvaktspappa är nämligen marknadschef på Espresso House och sa att om jag skickar in mitt CV till honom kanske han kan fixa något jobb åt mig, guld värt! Ikväll ska jag på bio med Ia och Gerald. Innan dess ska jag smaka på ankan...

Lite roligare update
kommer senare!




Lördag 27 December

Nu på morgonen har jag gott en promenad med Bamse och sen övningskört med mamma. Det gick bra, vi körde runt kring Ulvsunda och Willys. Fick öva på att backa och parkera, svåra grejer ska ni veta. Gubbar som ska svänga SÄTT PÅ BLINKERSEN (!!!!!!)

Idag ska jag vara med Rebecca, så nu väntar jag på att hon ska vakna och höra av sig. Ikväll ska familjen äta anka (?). Lovar att rapportera hur det smakade.





-

Stan med Gerald var trevligt, vi gick runt lite och hon hittade en kofta på Zara, skit snygg! Jag köpte en ramlösa (jordgubb / lime) och lite godis. Tyvärr inte på rea...

Nu sitter jag
och kollar på Harry Potter och fenixorden. Om drygt en timme kommer Anna och hämtar mig, vi ska hem till Pernilla på middag. Filmen slutar 18.00. 18.20 kommer Anna. Där emellan måste jag ut med Bamse. Kan bli lite tight men tror jag hinner...

Hoppas alla får en trevlig kväll vad ni än ska göra!





Fredag 26 December

Var inne i stan vid nio med Mamma och Pappa. Traskade ner för kungsgatan mot Sea Life. Några få affärer som El Giganten och Ströms hade öppnat. Folk kom ut med stora Mac datorer och tv apparater. Vi gick till Sea Life där jag hittade en jacka. Där inne fick jag också sällskap av Mickan ett tag. Hon och hennes Pappa var på väg ner mot Zara ( eller?) och tittade in en snabbis, trevligt trevligt.

Har gott en
promenad med Mamma och Bamse på Käkrsön, käkat lunch och snart ska ja in till stan (igen) med Gerald. Ikväll blir det som sagt middag och sen får vi se!

UT OCH SHOPPA VET JA!

-

Kalla mig gammal och tråkig men jag stannar hemma ikväll. Ute är det kalt. Inne är det varmt. Jag sitter i mjukisar och har inga krafter till att fixa mig just nu. Ekonomin är heller inte på topp, imorgon är det fredag och snart är det nyår, här måste sparas! Ska också upp med tuppen, Kungsgatan 09.00 imorgon, klå de ni!

Nu har jag precis gott en promenad med Bamse och ska kolla lite på Björn Gustafsson dvd:n som Oskar fick i julklapp.

Imorgon väntar stan med pappa tidigt tidigt, lite mera stan med Geraldine och därefter chill. Kvällen ska inledes med middag för två på Öster. Var den slutar får vi vänta och se...



Ja, jag tycker han är grym!


-

Än så länge har jag övningskört, tränat och käkat lunch. Känner att jag har hunnit med en hel del med tanke på att klockan inte ens är två.

Om drygt en timme ska jag på bio med, hör och häpna, mina päron. Vi ska se Vicky Christina Barcelona. Ikväll ska jag äta hemma med familjen och lite vänner. Kanske utgång sen, kanske inte...


Vicky Christina Barcelona

Torsdag 25 December

Vaknade med fem sms på min mobil, fem (för mig är det många)! Har precis käkat risgrynsgröt och fått reda på att Oskar glassar runt i 26 grader värme...

Nu ska jag ut och övningsköra. Klockan 11 är det friskis. Ikväll viskade en tomte att alla party nissar ska ut, får se om jag tillhör dem.

Ät gröt, det är gott!


-

Nu har jag precis vinkat av Oskar. Åtta dagar i Florida med basketlaget, bo på Disneyland resort och gå på NBA match, jag avundsjuk...

Självklart kommer vi sakna honom här hemma under juletider, men vi ses igen om några dagar!






Men just ja, GOD JUL PÅ ER ALLA <3

Tisdag 23 December

Dan före dopparedan! Idag har jag impulsköpt några julklappar och sen tränat på friskis. Eftersom Oskar åker till USA inatt ska vi fira lite jul idag, eller rättare sagt NU!

GOD JUL

-

Idag har jag gått en promenad på 90 minuter med Mickan och hundarna. Snabbt hem för att duscha och byta om. Sen direkt iväg in till stan med Oskar. Vi hittade det vi behövde och begav oss hem. Har precis käkat lunch och sitter nu och kollar på Gossip Girl.

Vid tre ska jag åka in till stan (igen!) och fika med tjejerna, är jävligt sugen på kladdkaka, mums!





Måndag 22 December

Ska snart traska ut på en morgonpromenad. Bamse och jag ska ner till Ålstensängen och möta Hilma och Mickan. Annars idag ser det ut att bli en till tur till stan, Oskar behöver tydligen lite hjälp med några sista klappar. Sen ska jag ha lite tomtestuga här hemma är det tänkt.

Ikväll ska jag
umgås med en cool  guzzelina. Romantisk middag för två?


Hilma





Mickan


-

Hemma efter en timmes slit. Tyvärr sista passet i år med Javier, ( ledaren) får ta och leta upp hans puls pass som han ska hålla nästa år.

Såg just i tv - tablån att parlamentet avslutar säsongen med ett starkt startfelt, Björn Gustafsson och Petra Mede i det blåa laget vs. André Wickström och Johan Glans i det röda laget, MISSA INTE DEN DUELLEN!

Annars ikväll ska
det städas här hemma och kanske bakas lite pepparkakor. Har inte så mycket mer på hjärtat för tillfället, kanske återkommer senare...

Ikväll 20.30 på TV 4


Söndag 21 December

Kom precis hem från stan. Har handlat lite julklappar, äntligen fixade jag en present till pappa. Snart ska jag dra och träna på friskis med Mickan. Ikväll blir det tyvärr julstädning, hade gärna gott på bio (lovar Catti) eller något annat kul. Men nej nej, städa ska vi göra.

Just nu lyssnar jag på broken stings med James Morrison ft. Nelly Furtado, kanske lite deppig men grymt bra!


-

Bilder från igår:
Ja vi började som sagt hemma hos mig..




för att sen åka till Fellowa och hänga i baren...




och på toa...



Sen drog vi sex till Vanilla...




där aina hängde utanför...



Efter ett tag var de bara fyra kvar...



som sen traskade upp mot Hötorget...




Och till slut var vi bara tre tappra hjältar som njöt av hamburgare och pommes i Fridhemsplan...


-

Kom nyss hem. Fan vilken lyckad kväll! Vi började hemma hos mig några stycken, drog sen vidare och mötte lite folk på Fellows därefter Vanilla. Avslutade kvällen med Sofie och Catti på Donken vid Fridhemsplan.

Gracias Amigos!


This is how we start it...




Fredag 19 December

JULLOV JULLOV JULLOV JUUUULLOOOV!

Så äntligen har alla Blackebergare och många därtill LOV, wiiiiiiiiie! Dock måste jag säga att mina två lektioner inte var allt för uppmuntrande. Såg klart på A beautiful mind på psykologin, grymt bra men väldigt sorlig. Som så många gånger förr fälde jag en tår i slutet, snyft. Sen på historian fick vi se en film som handlade om förintelsen. Jävligt tungt ämne, inte blev det bättre av att vuxna personer sitter och blånekar till att det någonsin har inträffat. JÄVLA PUCKON, AAAH!!!!!

Ahja några gorby
piroger senare och lite vatten var det dags för avslutningen. Vi bänkade oss i ljushallen och lyssnade på sång, tal och annan underhållning. Avslutningsvis var det dags för den årliga ringdansen genom alla våningar, cepe varmt och roligt.

Efter skolan bar det av en sväng in till stan med Gerald, Sandra, Nicole och Hannis. Vi gick till NK för att Sandra skulle lämna in sina skor hos skomakaren. Sen en sväng till BR för Gerald skulle köpa en hemlig present.

Nu ska jag snart kolla på One Tree Hill, wiiie! Ikväll kommer lite folk hit och förar därefter ska vi möta några andra nissar och dra in mot stan. Party all night long!


Coola Anders och Mickan!




Tomten, utan skägg(!?)



Ringdans!




...




Catti och Anders kör egen dans!




Raketen!



-

Torsdag kväll. Imorgon är det fredag. Imorgon är det julavslutning. Imorgon kanske jag ska ta med promenad med Mickan och Hilma. Imorgon ska vi ut och fira att vi har LOOV!

Barnvakten gick bra.
Det blev jätte glada över paketen och jag fick två paket själv. Lovade att inte öppna dem för ens på julafton. Så alla glada och vi ses igen nästa år.

Efter barnvakten bar
det hem för att byta om till träningskläder och sen knalla iväg till friskis. Blev ett medel/puls pass, lite nytta inför den så onyttiga helgen. Men på söndag, på söndag (eller hur Mickan!)!!!

Nu ska jag sova, julavslutning here we come!



Torsdag 18 December

Lyckat att stiga upp tidigt för att kämpa sig till mattelektionen. Efter 20 minuter var den lektionen över. Kul, klockan var då 08.20 och jag började inte för ens 09.30. Men men lallade i ljushallen med alla ekonomiare som säljer deras olika produkter.

Efter en lite kortare miljökunskap och geografi slutade jag 11.30. Skönt, ingen svenska eller historia. Hade redan käkat lunch så begav mig hem på studs.

Har kollat på Ellen the generes show med gäster som Zac Efron, snyggingen från H.S.M., och Paris Hilton. Började sen läsa en bok. Tro det eller ej, blev Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus, so far so good.

Snart ska jag hämta barnen. Troligen sista gången för i år. Har köpt lite julklappar åt dem, snällt va...

Så till veckans händelse: IMORGON ÄR DET JULAVSLUTNING!

Hmm, vad kaan det vara...?



Onsdag 17 November

Två lektioner, var av en varade i drygt 25 minuter och den andra i 50 minuter.

Avklarat sista provet
för i år, en läxa tills imorgon sen är allt slit över för den här gången, äntligen!

Några funderingar:

  • träna idag eller ta det imorgon?
  • när ska vi klä granen som vi köpte igår?
  • ska jag följa med ut ikväll?
  • ska jag gå på mattelektionen imorgon, vi får tillbaka proven, eller ta sovmorgon?
  • vad ska pappa få i julklapp?
Dagens i - landsproblem kan man lugnt konstatera, men sådana måste också få förekomma.




MEJ

MEJ´s LEKTIONER INSTÄLLDA IMORGON = Sp3e börjar 11.10

spread the word!



Tisdag 16 December

Idag fyller Richard äntligen 18, GRATTIS!

Hade två lektioner idag, miljökunskap och geografi. Åt lunch. Väntade i en timme på Gerald. Oskar höll mig sällskap för han var två timmar tidig till sitt matte prov.

Gerald och jag
åkte sen in till stan. Köpte en del julklappar så nu är det bara pappas present kvar. Kom hem pluggade lite, sov en halvtimme, kollade på One Tree Hill, köpte gran med familjen och käkat middag.

Ska snart återgå till pluggandet.

Pepparkakshuset som bakades igår


Måndag 15 December

Sista måndagen i skolan under 2008, vilken måndag...eller inte.

Skolan gick hyfsat snabbt tack vare filmen på psykologilektionen. Kommer inte ihåg namnet på filmen men än så länge är den grym!

Efter skolan åkte Sofie och jag till Vällingby. Jag bytte ett par strumpbyxor och köpte min nyårsklänning, Sofie köpte ett linne på Gina.

Annars idag har jag handlar med mamma, kollat igenom Främlingen till svenska redovisningen imorgon, hittat en artikel till miljökunskapen, pluggat lite friluftsliv, tänt en brasa och bakat ett pepparkakshus.

Lite senare ska mamma och jag ut med Bamse och sen väntar Boston Tea Party!

Låg i soffan och njöt av brasan...



kvällen sällskap...



Husets delar



-


Ojoj, jag som
ska, under en snar framtid, börja bli nyttig. Inte lätt när mamma har ställt ner en skål med non stop i mitt rum. Man kan ju inte motstå. Har förhört Oskar på 100 spanska glosor och precis gott en promenad med Bamse. Nu väntar tandborstning och sen sängen, natti natti.


Söndag 14 December

Idag är det 3:e advent!

Idag har jag hjälpt Oskar och mamma att rensa ut oskars garderob, tråkigt men nödvändigt. Åkte sen en sväng till K5 med mamma och shoppade lite. Har varit på kärsön igen och gått en promenad samt övningskört. Har inte pluggat så mycket som planerat, får ta det imorgon.

Var på ett friskis pass, ett väldigt bra sådant. En man i 40 års åldern som ledde det, härlig attidty och bitvis grym musik. Ska försöka gå på det nästa vecka om jag kan.

Annars ikväll har
jag kollat lite halvt på One Tree Hill, Gossip Girl och Parlamentet. Imorgon är det skola. Har sovmorgon och slutar tidigare än vanligt!

Ska till Vällingby  imorgon, med Sofie, efter skolan, och byta lite plagg. Kanske köpa en till klänning.




Lördag 13 December

Idag är det Lucia! Fick en lussebulle och varmchoklad av mamma när jag vaknade, gott.

Igår var en
lyckad kväll med härligt sällskap. Anna och Sofie kom till mig, lite senare mötte vi upp resten i Alvik och åkte in mot stan. Efter lite velande bestämde vi oss för att dra till Fellows, gratis inträde och 50 % i baren! Efter Fellows traskade vi till Vanilla där vi avslutade kvällen.

Idag vaknade jag
upp vid tio, gick upp och åt frukost och gick sen ner och la mig igen. Vid halv två kom pappa in och frågade vilken mobil jag ville ha, hmm vad kan det betyda? Mamma Bamse och jag åkte sen till Kärsön och tog en härlig höstpromenad, passade också på att övningsköra lite.

Ikväll är det sunkhak - kväll för alla pigga och taggade. Hade lovet att jag skulle följa med men är verkligen jätte jätte trött, förlåt Pernilla! Ska kolla på en hel massa fotboll istället, om ett tag Man United match och senare ikväll El Clásico.



Här kommer lite bilder från igår


Sofie Max Anna Alice



Max Ullis Sandra




Jag Sandra Anna





Gerald Sofi Max




Dj Robban (före detta Blackeberagre)





Sofie Ullis (ett måste)




Kärsön med mamma och Bamse...


04:04


Nyss hemkommen från
krogen, tack alla för ikväll och skål på er! Sov gott så hörs vi " imorgon."
(p.s. såg en råtta typ 70 meter från huset på väg hem! BLÄÄ!!)


En del av gänget ( på Fellows)





Skål! ( på Vanilla)


Fredag 12 December

Fredag och äntligen helg. Idag har det hänt mycket än så länge. Luciatåg, luciafika, prov, lite julgröt till lunch, curare och sen shopping i stan. Lucia tåget var jätte fint med många tärnor, några tomtar och två renar.  Gott med lussebullar och lite festis innan provet också.

Till lunch var det risgrynsgröt, clementiner, julskinka och gott bröd. Mums mums. Efter lunch var ni några som stannade kvar för att kolla på curareutklädnaderna, vissa bättre än andra...

Efter curare åkte Sophie och jag in till stan och shoppade lite julklappar. Vi fick åka bil in med Anna, skönt och varmt!

Nu sitter jag
och kollar på One Tree Hill, funderar på en powernap sen, ikväll kanske vi ska till Fellows...


Lucia





Luciafika...





Uppvärmning...





Haha köket som Hell's Kitchen...





Några av lagen...


Torsdag 11 December

Torsdag. Imorgon är det fredag. Imorgon är det psykologi prov, imorgon är det Lucia i skolan, imorgon är det Curare ( årlig volleyboll tävling i skolan) och risgrynsgröt till lunch. Imorgon är det Idol final.  Imorgon ska jag handla mina första julklappar.

Ja ni, magen är större en störst. Idag lagade vi pannkakstårta som innehöll pankakor, gräddglass, sylt och geléhallon. Grymt gott. Känner att min kreativa sida har visat sig under barnvakten den här veckan. Får se vad vi hittar på nästa vecka...

Nu ska jag
snart plugga det sista inför psykologi provet. Blir lagom tidigt i säng eftersom det vankas luciatåg 07.45 i skolan imorgon.



Hard work work...





Kanske inte så vackert men väldigt gott



-

Avklarat barnvakten, kollat lite på nobelfesten med mamma och pluggat psykologi.

Läste i DN:s
söndagsbilaga om ett julgodis som man lätt kan göra med "barnen." Tänkte att jag skulle göra det med "barnen" idag och så blev det. Med lite glasstrutar, nonstopp, silverkulor, glasyr och karamellfärg lyckades vi skapa julgranar. Alla var glada och föräldrarna blev väldigt imponerade.

Nu ska jag snart dra mig i sängs. Imorgon blir det skola, plugga kvar i skolan för att sen åka direkt och hämta barnen. Så vi hörs... jaa när vi hörs. Har sovmorgon imorgon d. vs. ingen MATTE, yes!


pyssel pyssel...




...




...


Onsdag 10 December

Idag har Gerald tagit av tandställningen, GRATTIS! Snyggt som fan var det, fattas bara efter två år!

Annars hade vi lite svenska i skolan, repeterade pjäsen, imorgon är det uppspel. På onsdagsrasten var det gymnaster som uppträde. Satan va grymma det var, snurr, volt, upp, ner, volt, volt, snurr, snurr! Lätt som en plätt... Hade lite samhälle och sen prov.

Klockan fyra ska jag vara barnvakt, föräldrarna ska passa på och köpa lite julklappar så får sitta till 20.00 ikväll. Nu måste jag sätta igång med psykologin.

Idag är det nobelmiddagen och prisutdelning av kungen till alla vinnare, feeest!


Schnygging, aldrig mer tandställning...


GI - lasagne

Idag har jag pluggat en hel massa geografi och liiite liite psykologi. Har gott en promenad med Bamse ock gjort den goda GI lasagnen. Istället för pastaplattor, som man har i vanlig lasagne, har man squash, gott gott.

Nu sitter jag och kollar på One Tree Hill, lite senare bär det av till F&S!

Glöm inte Desperate Housewives ikväll 21.00 på kanal 5!


Ingredienserna till GI - lasagnen





Fääääärdig...


Tisdag 9 December

Grattis alla Annor på  namnsdagen! Grattis Annie

Sitter i sängen med datorn i knät och ska precis skicka in mitt arbete. Vet inte varför jag drar ut på att klicka på send men men...

Idag är jag
" ledig" och ska då plugga geografi och psykologi. Ska försöka hinna med ett pass på F&S idag också . Kanske ska åka in till stan med mamma idag om vi har tid.

Annars är det säsongsavslutning av Desperate Housewives ikväll 21:00 på Kanal 5, MISSA INTE DET!


Hahaha kunde inte låta bli! Till  Shakespeare filmen i 2an...


Måndag 8 December

Grattis Ullis 18år!

Idag hade vi
en lektion mindre än vanligt, nämligen ingen matte, YES! Bar hem direkt efter skolan för att gå ut med Bamse och sen sätta mig och plugga. Pluggade ett tag och tog sen en paus för att kolla på One Tree Hill, ovanligt...

Tänkte på min kära vän Pernilla när jag låg i soffan. Hon som sitter så flitigt och pluggar på ett bibliotek... destination unknown. Precis när jag tänker smsa fröken får jag ett väldigt roligt sms av henne. Hela konversationen är lite lagom cepe, som vanligt. Summan av kardemumman blir i alla fall att ja suktar henne med mina pepparkakor och jag ska få höra ett tacktal på tuben onsdag morgon. Hmm...

Imorgon tisdag är jag "ledig". Vi har randig förmiddag och bara projektarbete sen. Eftersom vi var så flitiga i helgen tänker vi ge oss själva ledigt från den lektionen. Tyvärr kommer jag nog plugga större delen av dagen, men skönt att inte behöva åka till skolan tidigt.

Blir nog Boston Tea Party ikväll, var några veckor sen nu.

Pernilla och jag i Val Thorens 2008


2:a advent

Så börjar också söndagen den 7 december lida mot sitt slut. 2:a advent. Dagen har spenderats med geografi, historia, psykologi, religion, samhällskunskap och lite miljökunskap. Underbara söndag...

Gick en promenad nu på kvällen med Oskar och Bamse. Tydligen heter Bamse Maximilian i mellannamn (!?). Situationen ser ut så här:

Vi har gott till Bromma Gymnasium för att Oskar skulle visa mig att han kan " ta ringen". Bamse är lös. Jag kollar lite på Brommas Gymnasium. (Kikade in i deras matsal och ser att det har som spärrar för att komma in. Typ spärrar som man drar sina SL- kort i. Orka mat kort.) I alla fall...


Bamse springer helt plötsligt iväg. Helvette, orka jaga harar, tänker jag.

O ropar. - "stanna Bamse Maximilian Jerling!"

H- WTF!? (tänker jag) Sen när har Bamse ett mellannamn?

O - jag vet inte, sen nu typ.

H - jaha.



Ja så nu vet ni, Bamses hela namn är alltså Bamse Maximilian Jerling.

Så har vi tänt andra ljuset




Rätt svar: Björn Gustafsson

Guess who

Funderar på att önska mig den här tröjan i julklapp. Den finns i lite olika färger. Någon som kan gissa vem det ä på trycket?

?


Söndag 7 December

Söndag och 2:a advent. Eftersom alla har så olika frukostvanor i familjen ska vi tända adventsljuset vid lunch istället.

Idag måste jag
plugga, plugga och plugga. Mamma och Oskar försöker locka med mig in till stan, tyvärr känner jag inte att jag har tid och det suger. Kanske ändrar mig efter lunch när jag inte orkar sitta här längre...

Orka ta tag i allt...


Man Utd

Ligger i soffan och kollar på Man Utd vs Sun'Land. United är favoritlaget i Premier League. Eftersom årets julklapp är en upplevelse tänkte jag önska mig en fotbollsresa till Manchester av pappa. Shit va nice det vore att få åka dit!

Tänk att sitta på Old Trafford och kolla på Ronaldo live live, hallelujah...


Lördag 6 December

Trött (Bellan) Tröttare (Sofie) Tröttast (Jag). Hare hare vilken lång dag. Upp halv sju. Framme i Järna halv tio. Ute på Almviks strax efter tio. Åker från Almvik vid halv ett. Kommer hem tre.

Allt flyter på bra, resan har gott bra, besöket var givande, trevliga vuxna och barn. Men neej låt oss lida lite också. Cepe pendeln mellan Södertälje och Tumba ersätts med bussar. Döööööö! Alla 100 - tals människor drar sig ner mot bussarna som kommer efter typ trettiominuter. Vi blir totalt en timme försenade till t-centralen och allt är skit. Trött, ont i hela kroppen och hungrig faan.

Hemma nu. Skönt! Har käkat lite lunch / middag, gott gott. Skulle ha pluggat idag men efter fem timmars sömn och skit resa hem orkar jag inte. Blir match lite senare på tv. Praslas om utgång ikväll men tror verkligen inte jag orkar...


Hare Krishna




SL-kaos i Södertälje


-

Kom nyss hem. Kvällen spenderades hos Sofi med ett dussin sköna människor. Ska upp om mindre än fem timmar. Hare Krishna Kallar. Kvällen fick avrundas lite tidigare än vanligt på grund av morgondagens "äventyr", men tack alla!

Freakshow i köket...


Fredag 5 December

Oj vad skönt med helg! Skolarbetet tar tyvärr aldrig slut men krafterna försvinner desto snabbare.

Skoldagen flöt på bra med lite film på historian, eget arbete på geografin och sist men inte minst eget arbete på religionen, då vi också fick våra prov. Alla var väldigt glada med resultaten och min "4a" (Mickan Catti Bellan och jag) spikade ett MVG. Extra creds till Catti som fick fullpott på allt!

Snart är det One Tree Hill, got to love it! Ikväll ska jag hemm till Sofipropp. Måste inleda helgen med en sup eller kanske två...

Slänger upp kvällens
outfit sen... eller inte!

Val Thorens 2008, Vi (sofi och jag)  fixade bästa after skin!


Torsdag 4 December

Matte provet avklarat! Barnvakten gick bra. Käkat middag med familjen. Städat mitt rum. Imorgon är det fredag, tjoo!

Ojojoj så skönt
att vi har gjort provet. Ingen matte för ens torsdagen den 18 december!!! Efter skolan åkte jag direkt och hämtade barnen. Beata på dagis och Saga i skolan. Vi traskade sedan hem och lekte tills mamma kom.

Imorgon är det
äntligen fredag! Min snuva är fortfarande kvar och halsen bränner så blir tyvärr ingen träning. Däremot ser det ljusare ut inför kvällen. Ryktet går att folk ska kröka på stort här i trakterna...

Annars på lördag
ska vi åka till Almviks gård där Hare Krishna medlemmar bor. Detta till vårt projektarbete och inget annat... Har också en hel massa plugg kvar. Hoppas på tillfriskning till söndag så jag får träna lite.


Hittade den här bland mina bilder. Klart den bästa resan med TRIIION! Vi (anna pernilla och jag) drog ner till Fabians land och spenderade några dagar där sommaren 2007. Så jeevla rec!



Paper Trail

Bästa skivan just nu ( och sen någon vecka tillbaka) är T.I.´s album Paper Trail. Har inte köpt skivan ( oups dags att akta sig för IPRED...för seeent) utan laddat ner låtarna.

Bästa låten är
  # 7 ( Ronaldos nummer! ) Whatever you like, grym! Sen finns också Live your life ft. Rihanna med samt många andra.

Nu har jag
slagit igen mina matteböcker ( för gott hoppas ja), det får gå som det går. Just wish me luck!





Mr. Atlanta

Sen jag kom hem har jag pluggat matte och lite annat skit. Tog en paus och kollade på OTH. Just nu vill jag bara ha lov!!! Men neej innan lovet har vi tusen saker i skolan.

v.49

4.12 - MatteC nationella 08.00 - 12.00
5.12 - Historia inlämning ( som vi nu får lämna in i början på nästa vecka)

v.50
10.12 - Geografi prov
11.12  - Svenska redovisning ( pjäs?)
12.12 - Psykologi prov

v.51
16.12 - Svenska, bokredovisning
17.12 - Friluftsliv prov och
          - religions inlämning

Ja snälla, tyck lite synd om Sp3e i BLG! Förlåt men ibland måste man få klaga lite...


Det här mejlet fick jag och min grupp ( C5orna) från mattelärare, Mr Atlanta, som vi hade i helgen. Mr. Atlanta tror jag Pernilla kom på, hur kommer jag  inte ihåg...

Hej alla C5or!

Tack för en trevlig helg, helt klart bra grupp! Tänkte bara påminna er nu om lite viktiga saker innan provet som jag även pratade om i helgen

1) Läs frågan sjukt nog, kolla att ni är med på vad de frågar efter.

2) förstår ni inte hur ni ska göra så börja med att räkna det ni kan, tex. står det maximera så börja iallafall med att derivera och sätt = 0. Sen kanske ni förstår resten av frågan.

3) När ni svarar, var noga med att ni har svarat på rätt sak och att ni har rätt enhet!

4) Börja med att lösa de frågor ni känner att ni kan, då får man upp självförtroendet

Lycka till nu och hoppas vi ses igen ngngång på Matteakuten!

/Kristofer aka Atlant

Onsdag 3 December

Sitter nu i skolan. Borde börja jobba på religionen. Måste skynda, lite press på mig här. Slutar om sex minuter. Kanske lunch i skolan kanske inte..

Glöm inte mitt nya nummer: 070 757 3955


Fan va gott, nypressad apelsinjuce med glass och grädde, mums
Mallis 2008


Kungen av kungarna

Inge snack om att Zlatan är Sveriges kung men EUROPAS kung heter nu Cristiano Ronaldo!

Idag van han
Guldbollen. Grattis gubben, 23år och bäst i Europa, inte dåligt! Vilket datum är det nu igen vi ska gifta oss...?


C. Ronaldo



...


# 7





070 757 3955

NYTT NUMMER: 070 757 3955






Tisdag 2 December


Host, nys, host, nys, host, nys nys nys nyyys! Så har man blivigt snuvig och allmänt äcklig, myyyys!

Sitter i skolan och har arbetet med projektarbetet sen halv ett. Vi har jobbat en hel del och bland annat diskuterat minnen från vinterkräksjukan. Jag har aldrig haft det men mina kära arbetskamrater har båda upplevt denna hemska sjukan.

Efter skolan ska jag och Oskar fixa lite saker i stan och senare kanske möta upp mamma. Måste också plugga matte, dagarna rinner iväg, och på torsdag är det prov.

Vi hörs sen!

Vinterkräksjukan ( bilden kommer från google)


Te och bulle

Gosh, matte matte matte! På torsdag 12.01 är det äntligen över, hallelujah moment ^ 100! Har också hittat en artikel till Miljökunskapen, läst i min bok, kollat lite geografi och betalat in till Höglekardalen. Eller jag har inte betalat in till "HLD" utan mamma, men jag såg till att allt blev rätt.

Skippar Boston Tea Party ikväll, kommer bara somna i soffan känner jag, så kan lika gärna krypa ner i sängen på en gång. Sov gott, kanske ses imorgon... kanske inte.




Avslutade dagen med en kopp te och en av mammas lussebullar


Måndag 1 December

Idag är det 1:a december och Oskar har namnsdag. Grattis på namnsdagen Oskar!

Alltså 1:a december
vilket innebär att julkalendern börjar idag. Måste i alla fall kolla på första avsnittet och sen välja som jag ska följa den eller inte. Julkalendern har ju alltid varit en del av julen så att sluta kolla kanske gör att det inte blir en "riktig" jul. Hmm får klura på det ett tag...

Ja ni kanske kan gissa för er själva vad jag gör... precis, sitter och kollar på One Tree Hill. I kväll ska jag plugga. Börjar känna mig snuvig så blir tyvärr ingen träning idag . Vid 22 tiden är det Boston Tea party som väntar!

Tre nissar ur julkalendern 2008 (?)


RSS 2.0